A telefonok kijelzőjének javítása bonyolultabb dolog, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Először is két kijelzőről beszélnek a szakértők: az első, a felső réteg, amit a köznép csak érintőnek nevez.
Ez a plexi, ami vékonyabb, sérülékenyebb, és nincsenek lényeges funkciói a telefon működését tekintve. Amikor a telefon leesik, akkor jobb esetben csak a plexi törik el. Persze ez törhet akár szilánkosra is, akár sérülést is okozhat, meggátolhatja a használatot stb, tehát ez esetben is szükséges lehet szervizbe vinni a telefont. Sok esetben azonban pusztán esztétikai problémát okoznak a repedések.
Ez alatt van a drágább LCD, ami tulajdonképpen a képernyő működéséért felel. Ha a plexi be is törik, de az LCD nem sérül, akkor a telefon működőképes marad, és a javítási munkálatok is olcsóbbak. Ha azonban sérül az LCD, akkor komolyabb javítási munkálatokra kell számítani, alkatrészcserének minősül a csere, és ráadásul fennáll a kockázata, hogy nem lehet tökéletesen helyrehozni a készüléket.
Érdemes a kijelző javítását választani, különösen a drágább készülékek esetében, mint például az iPhone-oknál, mivel a kijelző csere mindössze 7-20 ezer forintot jelenthet, míg egy új készülék vásárlása akár százezer fölött is lehet.

Post Navigation