A 2019-es évben folytatódni látszik az a nagymértékű hitelnövekedés, ami elsősorban a lakossági hitelek piacán mutat kiugróan magas értékeket. Egyre többen vesznek fel hitelt és egyre többféle, változatos célookat valósítanak meg belőle.

A legnagyobb kiugrás a személyi hitelek mellett a kisebb összegű áruvásárlási hitelek, autófinanszírozási hitelek, valamint a lakáscélú, hosszútávú hitelkonstrukciók. A hitelkártya kihelyezések, ajánlások is eddig szinte példátlan méreteket öltenek, meghaladtuk már  a 2008-as hitelválság okozta visszaesés.

Kölcsönök változatos célokra

Emellett olyan, régebben nem jellemző területek is felkerültek a toplistára, mint a magánegészségügyi ellátások, sőt az állategészségügyi kezelések, műtétek fedezésére szolgáló rövidtávú kölcsönök, illetve a szabad felhasználású gyorskölcsönök.. Ezzel párhuzamosan az adósságrendező hitelek piaca is felível, sokan a sokféle hitelükbe belezavarodva keresnek kiutat, stabil és kiszámítható módon.

Amikor életünkben egy hirtelen jelentkező problémát kell megoldani, általában olyan megoldás után kutatunk ami gyors és egyszerű. A személyi kölcsön az egyik legjobb megoldás erre, sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően. Érdemes azonban jobban körüljárni a személyi kölcsönök világát mielőtt folyósításra kerül az összeg.

A személyi kölcsön előre látható és láthatatlan költségei.

Amikor úgy kívánja a helyzet, hogy személyi kölcsön után kell nézzünk, tudnunk kell, ez milyen plusz kiadásokkal jár. Mint minden hitel, a személyi kölcsön is rendelkezik:

  • kezelési költséggel
  • számlavezetési díjjal
  • szerződéskötés díjával
  • kamattal amit minden hónapban fizetünk
  • hitelfedezeti biztosítás díjával
  • hitelbírálati díjjal

Ezen összetevők alkotják a THM-et. A THM-et három tényező befolyásolja. A hitel összege, a futamidő, és a visszafizetés gyakorisága.

A személyi kölcsön “rejtett” költségei.

Amikor személyi kölcsön kerül szóba, vagy bármilyen hitel, elég sokan hisszük azt, hogy csak a kamat amivel számolni kell és már a kezelési költségről vagy a számlavezetési díjról is megfeledkezünk.

Fontos tudni, hogy a hitel THM összege az alábbiakat nem tartalmazza

  • átutalási költség
  • előtörlesztési díj
  • késedelmi kamat
  • postai költségek

Ahhoz, hogy ezek a kiadások mindig fix költséget jelentsenek, igyekezzünk fix kamatozású személyi kölcsönt igényelni, fizessünk időben és használjuk ki a hozzá járó kedvezményeket is, hogy elkerüljük a többletköltségeket. Ehhez azonban az első  lépés, hogy összehasonlítsuk, mi az, ami jelenleg elérhető számunkra a piacon. Az Instacash hitelkalkulátor megmutatja, de dönteni Önnek kell.

Post Navigation